Categorie: Wonen & Huishouden

Dan toch maar het schuifraam!

Hey allemaal!

schuifraamLang geleden dat ik en Lies nog iets van ons lieten horen maar eerlijk gezegd zijn we onze blog gewoon uit het oog verloren, kan gebeuren he! En nu ja, eerlijk is eerlijk, zo veel noemenswaardige dingen zijn er nu ook weer niet gebeurd in ons leven.

In verband met de vorige post: de keuze is uiteindelijk gegaan voor de schuiframen. Het doet wel ‘pijn’ om ineens een redelijk bedrag uit te moeten geven, maar soms is het ook gewoon nodig natuurlijk! En ik denk dat ik voor zowel Lies als ik spreek als ik zeg dat we er nog geen moment spijt van hebben gehad.

Uiteindelijk was het die offerte van Window Place die het ook haalde van de andere offertes en hebben we maar meteen de knoop doorgehakt. Het was alleen wel lastig om een moment te vinden wanneer ze het mochten komen plaatsen, maar een aantal weken later stond het schuifraam in aluminium er netjes, echt wel fijn.

We hebben dan ook maar besloten om niet deze zomer op reis te gaan maar we gaan eens op wintervakantie! Naar waar weten we nog niet, maar dat zien we nog wel. We wilden eerst misschien nog naar Spanje gaan… maar met die Britse toeristen van tegenwoordig blijf je daar beter weg denk ik, jongens toch!

Een zwembad of een schuifraam…

Het klinkt een beetje belachelijk, maar het is de keuze die Lies en ik momenteel moeten maken: een (weliswaar niet ingebouwd) zwembad kopen om deze zomer te kunnen genieten van het water in onze tuin, òf een schuifraam in onze ramen achteraan het huis installeren. Beide zijn relatief duur, en beide staan écht op het verlanglijstje.

zwembadEen mooi opbouwzwembad begint zo rond de €3000, en lijkt kwalitatief uitzonderlijk goed mee te vallen. ‘t Is natuurlijk geen droomzwembad, maar €25.000 aan een zwembad uitgeven is een beetje zinloos in onze ogen. Een opbouwzwembad kan na de zomer ook mooi terug afbreken, en staat dus geen heel jaar in je tuin te “pronken”.

Het zwembad zou de luxe-oplossing zijn, maar het zou wel een luxe-oplossing zijn waar we (hopelijk) een hele zomer lang van kunnen genieten. Niet slecht, dus!

Daarnaast willen we al lang een grote schuifraam achteraan ons huis plaatsen. Momenteel hebben we een groot dubbel raam, maar dat kan niet open (de vorige eigenaar wou besparen, I guess). We hebben een paar offertes opgevraagd, en Window Place kan de dubbele schuifraam met driedubbel glas en met mooie PVC profielen al plaatsen voor zo’n €3400. Ja, iets meer dan het zwembad, maar dit voegt ook écht wat waarde toe aan ons huis – wat toch zeker ook niet slecht is.

We twijfelen nog, maar ik vrees dat het de praktische keuze gaat worden. Misschien geven we de zomervakantie dan nog wel op om het zwembad te bekostigen…