Het klinkt een beetje belachelijk, maar het is de keuze die Lies en ik momenteel moeten maken: een (weliswaar niet ingebouwd) zwembad kopen om deze zomer te kunnen genieten van het water in onze tuin, òf een schuifraam in onze ramen achteraan het huis installeren. Beide zijn relatief duur, en beide staan écht op het verlanglijstje.

zwembadEen mooi opbouwzwembad begint zo rond de €3000, en lijkt kwalitatief uitzonderlijk goed mee te vallen. ‘t Is natuurlijk geen droomzwembad, maar €25.000 aan een zwembad uitgeven is een beetje zinloos in onze ogen. Een opbouwzwembad kan na de zomer ook mooi terug afbreken, en staat dus geen heel jaar in je tuin te “pronken”.

Het zwembad zou de luxe-oplossing zijn, maar het zou wel een luxe-oplossing zijn waar we (hopelijk) een hele zomer lang van kunnen genieten. Niet slecht, dus!

Daarnaast willen we al lang een grote schuifraam achteraan ons huis plaatsen. Momenteel hebben we een groot dubbel raam, maar dat kan niet open (de vorige eigenaar wou besparen, I guess). We hebben een paar offertes opgevraagd, en Window Place kan de dubbele schuifraam met driedubbel glas en met mooie PVC profielen al plaatsen voor zo’n €3400. Ja, iets meer dan het zwembad, maar dit voegt ook écht wat waarde toe aan ons huis – wat toch zeker ook niet slecht is.

We twijfelen nog, maar ik vrees dat het de praktische keuze gaat worden. Misschien geven we de zomervakantie dan nog wel op om het zwembad te bekostigen…