Categorie: Sport

Minigolf is tof!

Jullie mogen het misschien allemaal wel onnozel vinden, maar Frank en ik gaan al wel eens graag minigolf spelen. Nee dat is niet alleen voor kleine kinderen en oude meneertjes en mevrouwtjes, dat is gewoon echt plezant bij warm weer. Er is een beetje competitie, als het heet is heb je langs die minigolfpaadjes altijd nog wel een beetje wind, het is grappig en niet te gemakkelijk. En je kan het combineren met een lekker terrasje achteraf.

Onlangs zag ik zelfs iets op televisie dat daar kampioenschappen worden voor georganiseerd. Zover drijven wij het nu wel niet. Maar als het goed weer is is de kans groot dat je ons na het werk of op een zondag tegenkomt langs het terrein. Meestal lacht Frank mij wel uit want hij heeft veel meer chance dan ik. Hij beweert dat hij technisch veel beter is maar daar geloof ik niets van. Gewoon veel meer chance.

Moeilijk is het niet hoor, allez, de eerste toch niet. Zodra er van die molentjes en boogjes bijkomen wordt het moeilijker. En meestal verlies ik ook mijn geduld, dus dan geef ik op en kom ik snel aan mijn maximum aantal slagen.  Die mensen die dat serieus doen hebben de ene hole-in-one na de andere. Bij Frank ook soms hoor, puur geluk, en bij mij sowieso alleen de eerste.

Maar bon, als het maar leuk is. We lachen wat af. Ik zou het iedereen aanraden. In de Schorre in Boom (waar Tomorrowland is onder andere) kan je dat doen. Totaal niet duur trouwens!

Frank was weinig thuis de voorbije weken…

Het is lang geleden dat Frank en ik nog eens zo veel apart op stap zijn geweest. Geen paniek, beste lezers, er zit geen kink in de kabel! Wij zijn gewoon een heel “close” koppel, gewoonlijk zijn wij altijd samen op stap. Onze vrienden lachen ons daar wel eens mee uit, maar dat kan ons weinig maken: het is al jaren grote liefde en wij zijn graag bij elkaar.

voetbalMaar… voor de voetbal kan ik me echt niet neerzetten… En nu mag ik nog niet klagen: Frank kijkt niet zo veel naar sport. Alleen EK’s of WK’s vindt hij wel leuk, en dan is het dikwijls met de mannen samen kijken. Ze organiseren zo’n beetje “Komen Voetbal Zien”: ‘t is afwisselend bij de ene en dan bij een volgende, en de gastheer moet dan chips en bier voorzien en wat nog allemaal op zo’n mannenavond. (Nee geen strippers. :P) Alleen dat punten geven doen ze natuurlijk niet.

Maar dus, met twee matchen per dag de afgelopen anderhalve week ofzo, wilt dat dus zeggen dat hij regelmatig weg was! Ik heb er dus maar wat seizoenen van Sex & The City doorgejaagd, en een paar filmavondjes gedaan met vriendinnen.  Gisteren was het gelukkig een matchvrije dag, dus zijn we samen gaan eten. Dit weekend denk ik dat ik nog eens op stap ga met de vrouwen – de mannen kunnen dan na de match ons misschien vervoegen. Ik kijk al wel uit naar het weekend eigenlijk, ‘t was druk op’t werk.

Soit, wat ik wilde zeggen is: dames, met een voetbalfan samenwonen moet niet erg zijn, maak er gewoon zelf dolle pret van!