Spinazie is een superfood voor je glimlach

Meer dan alleen het Popeye-effect: spinazie is een superfood voor je glimlach. Spinazie is een van die wondervoedingsmiddelen. Het zit vol met essentiële voedingsstoffen en mineralen zoals ijzer, wat belangrijk is voor een gezonde productie van rode bloedcellen en om ons energiek te houden. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat het ook geweldig is voor de tandheelkundige gezondheid.

Superfood SpinazieSpinazie zit boordevol vitamine K en magnesium, beide voedingsstoffen die ons helpen om sterke, gezonde botten te behouden. De vraag is, afgezien van het opslurpen van het uit het blik in echte Popeye-stijl, hoe kunnen we veel van dit bladgroen in onze voeding krijgen? Hieronder vindt je enkele ideeën om je te inspireren als het gaat om koken met een van ‘s werelds gezondste voedingsmiddelen.

Spinaziesoep

Het klinkt misschien niet smakelijk, maar dit recept voor spinaziesoep zit boordevol heerlijke smaken en is echt goed voor je. Met twee hele zakken (200-235 g) spinazie in totaal; slechts één kom biedt je een gezonde portie van de donkere bladgroente en geeft je al de vitamines die goed zijn voor het behoud van sterke, gezonde tanden. Waarom zou je er geen creme fraiche overheen sprenkelen, zodat het een beetje decadenter aanvoelt, terwijl het ondertussen goed voor je is.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Hoewel een beetje toegeeflijk, zit deze cannelloni met spinazie en ricotta vol met voedingsstoffen die geweldig zijn voor de tandgezondheid. Het zit niet alleen boordevol spinazie, het is tot de rand gevuld met ricotta, een fantastische bron van calcium – een essentieel mineraal voor het opbouwen van sterke botten en tanden. Romig, rijk en gemakkelijk te maken, dit is een klassieker voor thuiscomfort op die kille winternachten.

Een ander leuk Italiaans ideetje? Check deze lekkere spinazie-lasagne, een échte klassieker die iedereen lust!

Gebakken eieren met spinazie

gezond spinaziegerechtProbeer deze Mexicaanse klassieker voor ontbijt, brunch of zelfs diner. Een pittige tomatensaus, gebakken eieren en veel spinazie, plus veel knoflook en chili maken dit gerecht tot een supergezond, smakelijk alternatief voor andere brunchopties.

Afgeroomde spinazie

Wanneer spinazie als apart gerecht wordt bereid, wordt het te vaak overgekookt, waardoor het een minder dan wenselijke aanvulling op het hoofdingrediënt is. Dus in plaats van het als een bijzaak te koken, kun je deze heerlijke romige spinazie proberen, die heel gemakkelijk te maken is en boordevol smaak zit.

gezonde groenten

Houdt je niet van spinazie?

Als spinazie niet jouw ding is, zijn er andere groenten die vergelijkbare voedingsstoffen bieden. Donkere bladgroenten zijn meestal goede bronnen van vitamine K en magnesium, dus je zou kunnen kiezen voor bijvoorbeeld boerenkool of broccoli. Met een beetje verbeeldingskracht in de keuken hoeft het verkrijgen van je groenten geen heel karwei te zijn. En nu heb je nog meer reden om dat te doen, wetende dat de gezondheidsvoordelen van spinazie niet alleen goed zijn voor je algemene welzijn, maar ook kunnen helpen om je glimlach gezond te houden. Hoewel we een tandartsverzekering hebben om op terug te vallen, is voorkomen altijd beter dan genezen als het erom gaat onze tanden vrij te houden van gaatjes en bederf. Dus ga onmiddellijk naar de groenteman en sla dit superfood voor de glimlach in. Geen wonder dat Popeye altijd van oor tot oor grijnsde!