Ik wilde graag eens een kooktip delen. Mensen denken vaak ten onrechte dat pasta’s simpel en basic moet zijn, en dat er alleen deeg en tomatensaus bij komt kijken. Niets is echter minder waar! Ik vind pasta’s maken een vrij leuke bezigheid: er gaat heel veel bij, er zijn vele soorten pasta, en voor een minder handig persoon als ikzelf (jaja, schande als vrouw!) is het een ideale start!

zelfgemaakte lasagnaDit weekend heb ik nog eens een lasagne gemaakt. Heerlijk eten, en handig om ineens “in het groot” te maken en dan per portie in te vriezen. Wij zijn maar met twee, dus zelfs één volle ovenschotel is al veel te veel. Als ik dan toch bezig ben, maak ik maar meteen genoeg. Altijd leuk wanneer je eens wat minder tijd hebt.

Om te beginnen maak je de tomatensaus. Die komt tussen elke laag pasta. In een stevige stoofpot: zoveel gehakt als je wilt, ajuintje stoven, en daarna groenten zoveel je wilt! Ik doe altijd worteltjes en courgette, maar ook champignons, brokjes prei of gele, groene of rode pepers zijn kei lekker. En gezond! En daar komt dan de tomatenpassata bij. Daarnaast maak je een kaassaus in een ander potje. Dat is nu niet zo moeilijk.

Daarna begint het stapelen! Ik boter de vorm altijd heel lichtjes in onderaan, om aanbakken te voorkomen. Dan komt er een laagje tomaten-met-groentjes. Dan leg je velletjes lasagne-deeg erop. Dan weer tomaten, dan weer deeg, tomaten, deeg, tot je de rand van de pan bereikt hebt. Bovenaan komt een kaassauslaagje, en daarbovenop een laagje mozarella of een ander kaasje.

De oven in, en klaar! Ik vries het meestal pas in nadat het gebakken is en terug afgekoeld.

Smakelijk! En laat je niet zeggen da tje niet kan koken hoor!