Wat een melige titel zeg…  Maar ik denk dat we wel kunnen stellen dat het de waarheid is! Sorry voor de lange stilte, maar we zijn er dus wel even tussenuit geweest…  Het was geweldig. De dieren, de natuur, de mensen en de steden: alles is daar zo veel anders dan hier.

safari zebrasWij zijn naar Kenia geweest, en daarna naar Tanzania. We hebben onder andere het Masai Mara reservaat bezocht, en het Serengeti National Park (dat in feite op de grens ligt van Kenia en Tanzania). Als je echt natuur wilt zien, moet je werkelijk daar zijn. Wildlife zoals je dat alleen ziet bij Chris Dusauchoit op de televisie. Prachtig. Ook Ngorongoro was de max.

Eigenlijk wilden we ook weel van de meren zien, maar dat is er niet meer van gekomen. Het Bogoriameer, en Lake Manyara bijvoorbeeld… Maar dat is dan een reden om nog eens terug te gaan. Je kan echt niet alles combineren – zelfs dit was voor ons al vrij veel, de eerste keer in Afrika en al redelijk wat gecombineerd.

safari oryxDuur? Eigenlijk valt dat goed mee. Op voorhand ben je vooral wat kwijt, maar de reis zelf geef je weinig uit. Je gaat daar niet shoppen natuurlijk, en eten kost amper iets. En aan de gids natuurlijk. Die mensen rijden toch maar mooi met jou rond de hele dag. Wij hadden trouwens een dashcam meegenomen; en die werd op de jeep gemonteerd voor mooie videobeelden doorheen de hele reis. Een enorme aanrader!

Van zo’n jeepsafari word je niet bepaald moe, je zit eigenlijk heel de dag. En je moet foto’s maken. Veel foto’s. Daar moet ik dus echt nog een selectie in doen, en wat knippen en dergelijke. En dat wordt nog een serieuuuuuuusss werkje…