Toronto is de grootste stad van Canada en een populaire bestemming voor citytrips. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt talloze attracties en bezienswaardigheden voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, kunst, natuur of culinaire hoogstandjes, Toronto heeft iets voor iedereen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Toronto is de CN Tower, een gigantische toren die 553 meter hoog is. De toren biedt panoramische uitzichten over de stad en het omringende landschap, en biedt ook een glazen vloer waar je overheen kunt lopen voor een adembenemend uitzicht.

Daarnaast is Toronto ook bekend om zijn musea en galeries. De stad is thuis van het Royal Ontario Museum, dat een van de grootste en meest diverse musea ter wereld is. Het museum biedt tentoonstellingen over natuurhistorie, kunst en cultuur uit de hele wereld. Ook de Art Gallery of Ontario is een must-see, met een indrukwekkende collectie van Canadese en internationale kunst.

Toronto is ook een geweldige stad voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. De stad ligt aan het meer Ontario en heeft talloze parken en tuinen die ideaal zijn voor wandelingen en fietstochten. Bekende parken in de stad zijn bijvoorbeeld High Park en de Toronto Islands, die een oase van rust zijn in het drukke stadsleven.