Alles over vliegen met Emirates

Ga je binnenkort naar Dubai en kies je voor Emirates? Dan ben je van een geweldige ervaring verzekerd aangezien je vliegt in alle comfort en luxe. De stoelen zijn ruim, het entertainment systeem is uitgebreid en het personeel is servicegericht. Door verder te gaan met het lezen van de tekst hieronder kom je alles te weten over vliegen met Emirates.

Vliegen met emirates airlinesEmirates

Emirates is een welbekend en luxueus luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij is in 1985 opgericht door de regering van het land en heeft Dubai als thuisbasis. Wekelijks maakt Emirates zeker 3.600 vluchten met een vloot van ruim 300 vliegtuigen, wat betekent dat Emirates als een sterk groeiende luchtvaartmaatschappij beschouwd kan worden. Emirates vliegt op het moment naar ruim 150 verschillende bestemmingen rond de wereld en staat bekend om de betrouwbaarheid, comfort, ruime stoelen, het uitgebreide entertainment systeem aan boord en de uitstekende service van het personeel.

De vloot

Emirates heeft op heden (2022) een vloot van bijna 300 vliegtuigen. De meest gebruikte vliegtuigen van Emirates voor vluchten tussen Amsterdam en Dubai is de Airbus A380 en de Boeing 777.  Voor vluchten tussen Düsseldorf en Dubai wordt vaak de Airbus A380 gebruikt terwijl de Boeing 777 gekozen wordt op het traject Brussel – Dubai. Elk van de vliegtuigen van Emirates wordt regelmatig en op correcte wijze onderhouden om te zorgen voor extra betrouwbaarheid en een langere levensduur.

Emirates Vliegtuig

De klassen van Emirates

De verschillende klassen die Emirates te bieden heeft zijn Economy Class, Business Class en First Class. In Economy Class zit je op comfortabele stoelen die vrij ruim zijn. De service is hier prima, je wordt voorzien van hapjes, drankjes en maaltijden tijdens de vlucht en je kunt gebruik maken van een eigen TV scherm voor entertainment. De stoelen die je in Business Class vindt zijn nóg ruimer en comfortabeler, aangezien je zelfs kunt slapen aan boord. Er is een stopcontact waar je gebruik van kunt maken en je krijgt voorrang bij het in checken, bij het instappen en bij het afhandelen van de bagage.

De voordelen van Emirates

Er komen verschillende voordelen kijken bij vliegen met Emirates. Hieronder tref je de meest relevante voordelen:

 • Emirates is betrouwbaar en heeft jarenlang ervaring. Het bedrijf heeft 400+ awards in de wacht mogen slepen.
 • Bij Emirates worden vliegtuigen regelmatig en goed onderhouden.
 • Je vliegt op luxe wijze naar je bestemming op stoelen die zeer comfortabel zitten.
 • Passagiers krijgen aan boord een gevarieerde maaltijd bestaande uit ingrediënten die vers zijn, waaronder ook vegetarische opties. Iedereen krijgt ook koude drankjes en er worden snacks uitgedeeld.
 • Het entertainment systeem is uitgebreid en gebruikersvriendelijk.
 • Het personeel is altijd vriendelijk en geduldig.
 • Je kunt via Emirates ook je hotel en auto boeken vanwege de samenwerking tussen meerdere partners.

Inchecken met Emirates

Ga je vliegen met Emirates vanuit Amsterdam, dan moet je in vertrekhal 3 zijn op Schiphol. Zorg ervoor dat je minstens 3 uur van tevoren aanwezig bent. Je hebt overigens ook bepaalde documenten nodig, waaronder een paspoort, visa en vaccinatiebewijzen. Wil je op Düsseldorf inchecken, dan moet je er minimaal 3 uur van tevoren in Terminal C zijn.

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen is geen punt bij Emirates. Emirates maakt het ouders namelijk zo gemakkelijk mogelijk door een speciale babywieg aan te bieden aan boord. Daar komt nog bij dat je uit meerdere soorten babyvoeding kunt kiezen en dat ook kinderen zich urenlang bezig kunnen houden met het entertainment systeem door het kijken van films en series, het spelen van games en het luisteren van muziek. Als je bijbetaald voor Wifi kan je zelfs streamen op Spotify of Netflix.

Emirates A380

Emirates Skywards Frequent Flyer programma

Je hebt de mogelijkheid om automatisch miles te sparen met het frequent flyer programma van Emirates: Skywards. Hoe meer je vliegt met Emirates en hoe langer de afstand is die je aflegt, des te meer miles je kunt sparen. Hoe meer miles je hebt gespaard op je account, des te meer voordelen en privileges je hebt bij Emirates. Het aantal miles wordt bepaald aan de hand van:

 • Het aantal mijlen
 • De ticketprijs
 • De cabine klasse

Goedkopere tickets boeken?

De kosten per ticket kunnen bij Emirates enorm variëren afhankelijk van de cabine klasse, van het seizoen, van de bestemming, van de soort ticket en dergelijke. Wil je de kosten nóg meer omlaag krikken, dan is het goedkoper om te vliegen vanaf Düsseldorf Airport. Een andere manier om een betaalbare tickets te boeken is het vergelijken van meerdere opties. Door te kijken op vergelijkingswebsites kan je verschillende Emirates tickets met elkaar vergelijken om zo de beste ticketprijs te scoren.

1 Reactie

Voeg toe

 1. Jelle Tevens

  27 juli 2022 — 08:07

  Beste luchtvaartmaatschappij vandaag! Honderd procent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.